Archive for the ‘Internet’ Category

Webb

Wednesday, November 17th, 2010

Vet du vad ett webbhotell är? Vet du vad ett serverhotell är? Vet du kanske vad begreppet virtualisering är? Det skulle inte vara så konstigt om du inte har 100% koll på dessa begrepp, trots att de kan verka logiska. Exempelvis virtualisering. Det låter lite som ett dataspel, någon form av simulator eller kanske ett flygspel från Sony Playstation. Men virtualisering i datasammanhang innebär att en avancerad internetanvändare eller ett företag får större kontroll över en servers teknik. Det är lättare att anpassa tekniken efter sina egna behov med hjälp av virtualisering. Virtualisering på en dator innebär exempelvis att man får den att se ut som ett flertal datorer eller en helt annan dator och man kan då fördela tekniken och applikationerna efter företagets behov.

Ett webbhotell då, det låter som ett hotell på webben. Nja, så är det inte riktigt. Ett webbhotell innebär att en kund kan hyra plats på en server. På denna server kan kunden sedan bygga en webbsajt med sin egen domän.

Ett serverhotell är snarlikt ett webbhotell men riktar sig till kunder som redan har en egen server. Kunden har kanske inte tid eller resurser att drifta servern och hyr då en plats för servern på ett serverhotell. Servern placeras då i ett serverrum i ett datacenter som oftast är mycket hårt bevakat med vakter.

Tags:
Posted in Internet | Comments Off on Webb