Posts Tagged ‘boende’

Billigt boende

Thursday, February 9th, 2012

Folk som bor i storstadens bök och stök drömmer ofta om ett eget hus på landet. Det verkar så idylliskt att vakna upp till fågelkvitter och att kunna släppa ut barn i trädgården utan oro för trafik och skumma typer. Om man vill bo i hus så kan man alltid beakta möjligheten att flytta ut en bit från stadens centrum. Runtom Sveriges storstäder så finns det områden där man har byggt med nya nyckelfärdiga hus från hustillverkare. Dessa är många gånger billigare än en lägenhet i staden, men den här typen av boende kräver förstås att man är redo att pendla till och från jobbet.

Då man vill bo i hus så kan man spara pengar på att bo längre bort från stora städer, men man behöver inte flytta så långt att det inte blir möjligt att behålla sitt jobb. Visst finns det de som resonerar som så att det faktiskt är värt att byta jobb för att få ett billigare boende i hus på landsorten. Kan man bo lite längre bort från jobbet i storstan så kan det bli läge att bygga ett helt nytt hus från en hustillverkare. Det ger möjligheten att planera precis hur man vill ha sitt hem från start.

För barnfamiljer så kan ett hus på billigare plats bli en lösning som passar hela familjen. Då man tidigare varit tvungen att uppsöka aktiviteter för barnen varje dag, eftersom gatan inte är en lekplats, så får man plötsligt detta på köpet tack vare trädgård och en miljö där lekkamraterna finns inom säkert gångavstånd. Många som flyttar från lägenhet till hus upptäcker att de sparar pengar i vardagen eftersom de inte längre har samma behov av att betala för aktiviteter. Med tanke på detta så kan det löna sig att göra något åt de där drömmarna om fågelkvitter genom att bygga sitt eget hus utanför stadens centrum.

Tags:
Posted in Bostad | Comments Off on Billigt boende