Archive for July, 2012

I metall

Monday, July 9th, 2012

Som du säkert vet så finns det väldigt många olika varianter av klockor, och framför allt när det kommer till det material som själva armbandet i armbandsuret består av. Man kan säga att det finns två olika riktningar som dessa material tar, antingen är de utformade i någon form av metall eller så finns det i läder/syntetläder. Det handlar egentligen mestadels om tycke och smak om vad man väljer att köpa, men det finns lite tips och trix för vad man kan tänka på inför ett köp av klocka.

Ett klockarmband i metall består av en mängd olika metallänkar som satts ihop för att bilda ett armband runt din handled, som sedan kläms ihop med en låsmekanism. Eftersom dessa länkar oftast är utbytbara så kan man lätt anpassa storleken efter sin egen handled, och behöver alltså inte känna sig begränsad för att en klocka skulle vara för stor eller för liten. Ett armbandsur i metall används oftast som en vardagsklocka, som man har på sig till jobbet eller till skolan.

Det man bör tänka på med dessa armbandsur som märken från exempelvis  Calvin Klein är att länkarna ibland kan nypas lite, beroende på vad man gör, och det är oftast så att det smiter in ett hårstrå mellan länkarna som sedan drar till i håret. Se till att inte ha för tajt armband, så kan du undvika detta. Tänk också på att de kan innehålla nickel, vilket somliga är känsliga för och kan ge dig kliande utslag på huden, men det brukar tydlig framgå vid inköpet.

Posted in Accessoarer | No Comments »